+
Erik Selin är tillsammans med Jacob Karlsson huvudägare i K-Fastigheter Foto: Startup Grind.
 • Erik Selins K-Fastigheter till börsen 29 november

  PUBLICERAD 2019-11-19 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-19 17:10

  K-Fastigheter gör en nyemission riktad till allmänheten inför en planerad notering på Stockholmsbörsen senare i månaden. Det skriver bolaget, som har Erik Selin som en av huvudägarna, i ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  K-Fastigheter kommer emittera upp till 7 500 000 B-aktier till teckningskursen 105 kronor styck, vilket ger ett totalt värde på knappt 788 miljoner kronor. Därtill finns en övertilldelningsoption om ytterligare 1 125 000 B-aktier som vid fullt utnyttjande motsvarar cirka 118 miljoner kronor.

  Ett konsortium av institutionella investerare åtagit sig att teckna 4 047 200 B-aktier.

  – Noteringen av bolagets B-aktier är en viktig milstolpe i bolagets historia. Vi är väldigt glada för det stora intresse vi mött från investerare – det visar att kapitalmarknaden ser potentialen i vårt kostnadseffektiva byggande och ägande av kvalitativa hyresbostäder, säger Jacob Karlsson, vd och grundare, i ett pressmeddelande.

  Baserat på teckningskursen värderas det Hässleholmsbaserade bolaget till cirka 2 650 miljoner kronor före erbjudandet.

  – Bolaget har en stark affärsmodell, en lovande affärsplan och goda framtidsutsikter. Noteringen på Nasdaq Stockholm kommer att ge K-Fastigheter ytterligare stöd för att finansiera fortsatt tillväxt genom projektutveckling och nyproduktion av hyresbostäder för långsiktigt eget ägande och förvaltning samt resurser för att fortsätta leverera tillväxt och skapa aktieägarvärde, säger Erik Selin, som är styrelseordförande i K-Fastigheter.

  Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige beräknas pågå från den 20 november till och med den 27 november 2019 och anmälningsperioden för institutionella investerare beräknas pågå från den 20 november till och med den 28 november 2019.

  Beräknad första dag för handel med aktierna på Nasdaq Stockholm är den 29 november 2019.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived