+
Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.
 • Bygger datacenter för kvarts miljard

  PUBLICERAD 2019-11-12 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-11-12 09:35

  Det nederländska företaget Interxion har sedan tidigare fem stycken datacenter i Akalla utanför Stockholm. Nu bygger de ett sjätte datacenter för 250 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Interxion är ett så kallat co-locationföretag som har som affärsidé att tillgodose yta och el i datahallarna till andra företag. Företaget har funnits i Sverige i 20 år, men den senaste investeringen är den största i någonsin i landet.

  – Tillväxten drivs av både svenska och internationella företag och specifikt de krav på hög tillgänglighet och säkerhet som digitaliseringen ställer, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion, i ett pressmeddelande om varför man satsar stort på Sverigemarknaden.

  Hög skyddsklass

  Det nya datacentret, som benämns STO6, byggs i en separat fastighet som ligger i direkt anslutning till Interxions nuvarande datacenter-campus i Kista utanför Stockholm. Byggnaden kommer att leva upp till Skyddsklass 3 och i ett samarbete med Stockholm Exergi returneras datacentrets spillvärme till fjärrvärmenätet. Det nya datacentrets spillvärme kommer värma upp närmare 10 000 moderna hushåll i Stockholm.

  Datacentret ska vara i drift i andra kvartalet 2020.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived