+
Årets logistikbygge är Ateas nya lager i Växjö. Foto: Atea
 • Atea gjorde årets bästa logistiketablering

  PUBLICERAD 2019-11-14 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-14 17:06

  IT-företaget Ateas etablering i Växjö har utsetts till Årets logistiketablering av tidningen Intelligent Logistik.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ateas nya logistikcenter i Växjö hanterar både logistik, återvinning och konfigurering av främst IT-hårdvara. Lagret är byggt av Logistik Contractor och är utrustat med 3 000 kvadratmeter solceller på taket som ska hjälpa Atea att bli klimatneutrala.

  Juryns motivering lyder:

  “Miljöaspekten är svår att ignorera 2019 och Ateas etablering har tydlig utgångspunkt i att skapa en hållbar logistiklösning, samtidigt som man förbättrar verksamheten och servicen för kunderna. Logistikupplägget har en stor andel värdeskapande tilläggsservice som konfigurering och renovering av hårdvara, med bas i en cirkulär recycling-tjänst för elektronik/telecom. Höga ambitioner finns om att nå 100 procents återanvändning/återvinning av den hårdvara som säljs. Lagret är automatiserat med en OSR-skyttel från Knapp och en kartongmaskin som anpassar storleken till innehållet och minimerar luft i paketen. Byggnadens solcellsanläggning täcker merparten av verksamhetens energibehov. Lokaliseringen i Växjö möjliggör god fortsatt kompetensförsörjning och förutsättningar att serva kunder i hela Norden effektivt.“

  Andreas Jennische

   

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived