+
San Francisco lider av stor bostadsbrist. Den stora techmarknaden driver hyror och bostadspriser uppåt. Foto: Mostphotos
 • Apple ger sig in i bostadsbranschen

  PUBLICERAD 2019-11-04 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-04 14:57

  Den amerikanska techjätten är hårt drabbad av bostadsbristen och lovar nu att avsätta pengar för att främja byggprojekt som ger hyresrätter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Apple ska vika motsvarande 24 miljarder kronor för olika initiativ som försöker att att lösa bostadsbristen i Kalifornien, skriver Di Digital.

  Bakgrunden är att de stigande bostadspriserna i Silicon Valley har fått många att flytta. Enligt Apple har nästan 30 000 personer lämnat San Francisco, den största staden i regionen, mellan april till juni i år.

  – Vi känner ett djupt ansvar, säger Apples vd Tim Cook i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

  Apple ska investera en miljard dollar i en fond, som drivs av myndighetspersoner, med målet att återuppta försenade eller inställda byggprojekt med låga hyror. Ytterligare 1 miljard läggs i en fond som hjälper förstagångsköpare att säkra ett bolån eller en kontantinsats, skriver Di Digital.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived