+
Björn Johansson på Castellum. Bilden är ett montage och det är inte Matilda som syns i bakgrunden. Foto: Castellum / Mostphotos
 • AI från Castellum trimmar SCB:s bokningar av mötesrum

  PUBLICERAD 2019-11-06 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-06 14:10

  Castellums AI-koncept Matilda har kopplats in för att analysera den statliga myndigheten SCB:s användning av mötesrum. Förhoppningen är att kunna optimera lokalanvändningen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är på Statistiska centralbyråns kontor i Örebro som Castellum gör en analys av användningen av mötesrum.

  Målsättningen är att skapa en bättre arbetsmiljö för de 750 anställda och effektivisera användningen av myndighetens lokalyta, berättas i ett pressmeddelande.

  Effektiva ytor

  God tillgång till välplanerade mötesrum blir särskilt viktigt för SCB då myndigheten beslutat att gå över från enskilda rum till öppen planlösning.

  – Inför beslut om lokalerna i Örebro var det viktigt för SCB att få bättre beslutsunderlag i form av bland annat en beläggningsmätning för att bättre kunna bedöma behovet – antal och storlek – av mötesrum i den nya lösningen. De vände sig därför till oss för hjälp med beläggningsmätningen, säger Björn Johansson, key account manager på Castellum i ett pressmeddelande.

  Sensorer i alla rum

  Närvaron i mötesrummen mäts under två månader via sensorer som installerats i SCB:s befintliga mötesrum. Analysen av datan kommer att ligga till grund för utformandet av det nya kontoret och dess mötesrum. Det kan exempelvis handla om hur många mötesrum man behöver, hur de ska vara utformade och vilken storlek de ska ha.

  SCB:s biträdande generaldirektör Helen Stoye säger i en kommentar att myndigheten har verksamhet i Stockholm och Örebro och därför behöver smarta lösningar för resfria möten – och att resultatet från beläggningsmätningen kommer att vara ett värdefullt underlag för designen av lokalerna i Örebro.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived