+
Illustration: Petter Furå.
 • 286 nya bostäder i Umeå

  PUBLICERAD 2019-11-20 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-11-20 14:32

  Peab har fått i uppdrag av AB Bostaden att bygga 286 hyreslägenheter i Umeå. Kontraktsumman uppgår till 266 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Projektet kvarteret Magistern består av 286 bostäder fördelade på totalt nio huskroppar med mellan fyra till fem våningar. I ett av husen byggs även ett gruppboende med sex lägenheter och en samlingslokal.

  – Det väldigt roligt att vi fått förtroendet att bygga kvarteret Magistern här i Umeå. Planeringen inför byggstart pågår för fullt med stort engagemang från platschef, arbetsledare och lagbas, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab, i en kommentar.

  Investerar i klimatsmart boende

  AB Bostaden har som mål att minska energiförbrukningen och kunna erbjuda sina hyresgäster ett klimatsmart boende. Därför utrustas ett av husen i kvarteret Magistern med solceller och värmepumpsanläggning och blir ett pilothus för bolagets nya satsning. Energiprestanda för övriga projekt är lagd på 70 kWh/m2 per år.

  Byggstart för kvarteret Magistern sker i januari 2020 och projektet förväntas färdigställas under 2023.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived