+
Jonas Naddebo (C) samlar fastighetsägare och kulturarrangörer i ett rundabordssamtal. Foto: Mostphotos / Stockholms stad
 • Fastighetsägare och kulturaktörer i möte för att rädda nattlivet

  PUBLICERAD 2019-11-18 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-11-19 13:16

  Om nattlivet ska överleva i Stockholm behöver fastighetsägare och nattlivsaktörer göra gemensam sak. Det anser borgarrådet Jonas Naddebo (C) som nu samlar ett trettiotal personer från de båda branscherna i ett rundabordssamtal.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i juli som Jonas Naddebo (C), kulturborgarråd i Stockholms stad, i en debattartikel på Fastighetsnytt.se bjöd in fastighetsägare att engagera sig för ett mer levande stadsliv i Stockholm.

  Efter att flera ställen i Stockholm fått stänga till följd av olika stadsutvecklingsprojekt bjöd kulturborgarrådet in till ett rundabordssamtal för att hitta en gemensam väg framåt.

  Läs även: “Fastighetsägarna kan bidra till ett starkare nattliv”

  Nu har branschen svarat. Den 2 december träffas ett trettiotal personer från fastighetsbolag och kulturarrangörer på Stockholms handelskammare för att diskutera problem och lösningar.

  – Tanken är att få till en dialog och att vi ska kunna ta den här frågan vidare. Hur skapar vi långsiktigt goda villkor för att nattlivet ska kunna utvecklas i staden? Vad kan aktörerna bidra med? Vad kan staden bidra med? De frågorna ska vi diskutera, säger Jonas Naddebo till Fastighetsnytt.

  Vad händer sedan, efter mötet?

  – Budgeten för Stockholm har vi lagt för 2020 men vi tar med oss alla goda idéer i det fortsatta arbetet. Och kan vi mäkla ihop en fastighetsägare och en nattklubbsägare är det ett fantastiskt resultat i sig, säger Jonas Naddebo.

  Uppdrag att främja nattlivet

  • I budgeten för 2020 har den grönblå majoriteten formulerat ett uppdrag för alla bolagsstyrelser och nämnder att ”stärka och utveckla stadens kulturlotsfunktion i syfte att etablera och säkerställa lokaler för konstnärlig produktion och live- och kulturscener i samverkan med externa aktörer”.

  Andreas Jennische

  1 kommentarer

  1. Ulf Johannisson 2019-11-19

   Är detta en kommunal angelägenhet? Människor som vill festa sent har alltid sett till att de kan göra det. Är det något problem om de flesta ställen inte skulle vara öppna till klockan 4? När ett par musikscener i innerstan skulle stängas gav det upphov till panik. Men att en alltmer fullknökad innerstad inte har plats för allt är inget problem. Flera områden i närförort må gärna leva upp och fler kommer, som Slakthusområdet och Värtan. No panic!

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived