+
Den nya logistikfastigheten i Örebro är en del i Wilfasts miljardtransaktion.
 • Wilfast gör affärer för en miljard

  PUBLICERAD 2019-10-21 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-10-21 10:04

  Wilfast har tillsammans med det norska investmentbolaget Ness, Risan & Partners förvärvat två logistikfastigheter. Samtidigt avyttras tre industrifastigheter. Sammanslaget är transaktionerna värda över en miljard kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  De två logistikfastigheterna som Wilfast och Ness, Risan & Partners tillsammans har förvärvat ligger i Arlanda Stad respektive Örebro. Arlanda-fastigheten är drygt 14 000 kvadratmeter, Örebro-fastigheten är 10 000 kvadratmeter. Ness, Risan & Partners är medinvesterare och har även ansvarat för due diligence-processen.

  – De båda fastigheterna är i princip nybyggda och moderna logistikfastigheter med strategiskt bra lägen för att bedriva en rationell och effektiv verksamhet, säger Mattias Wilson, vd på Wilfast, i ett pressmeddelande.

  Försäljning i Nässjö

  Samtidigt avyttras tre industrifastigheter i Nässjö om sammanlagt cirka 70 000 kvadratmeter till Swedish Logistic Property, SLP. Vidare har en större industrifastighet i Göteborg om cirka 25 000 kvadratmeter sålts till Arctic Securities. Även dessa projekt har genomförts tillsammans med Ness, Risan & Partners.

  De nyligen genomförda transaktionerna motsvarar ett sammanlagt värde som överstiger en miljard kronor, vilket enligt pressmeddelandet befäster de två aktörernas ställning som en av de mest aktiva på marknaden för logistikfastigheter.

  – Vi är aktiva och ser oss om efter nya intressanta affärsmöjligheter i vårt huvudsakliga affärsområde, det vill säga kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri i Norden. Innan jul hoppas jag att Wilfast och NRP kan offentliggöra ytterligare en stor fastighetsaffär, säger Mattias Wilson.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived