+
Foto: Wikipedia.
 • Wework hoppas få in fyra miljarder dollar

  PUBLICERAD 2019-10-10 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-10-10 16:11

  Wework förhandlar med sin största aktieägare, japanska Softbank, om en investering på 1 miljard dollar. Om det går vägen kommer Wework även försöka förhandla till sig ett lån på 3 miljarder dollar från JP Morgan Chase.

  Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till källor med insyn i diskussionerna.

  Masayoshi Son, som är grundare och vd för Softbank, sade tidigare i veckan till tidningen Nikkei Business magazine att han tror att Wework kommer generera substantiella vinster om ett tiotal år.

  Oskar von Bahr

  1 kommentarer

  1. Fredrik Klam 2019-10-13

   Är det någon som förstår var alla hyresgästerna är? Om det nu är så att WeWork hyrt stora tomma lokaler från fastighetsägare, så måste det betyda att dessa lokaler stått tomma tidigare.

   Varför har dessa tomma och outhyrda lokaler inte skrivits ned i värde – istället har fastighetssektorns balansräkningar rusat i höjden. När nu WeWork har svårt att hålla uppe affärsmodellen borde nedskrivningarna i de fastighetsbolag som nu har döda kontrakt stå som spön i backen.

   Det är dock bokföringskonst och årsredovisningsmagi av den högre skolan.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived