+
Bild: Riksbanken
 • Welandson tar stort kliv in i SBB

  PUBLICERAD 2019-10-23 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-10-23 11:41

  Kungsledens huvudägare Gösta Welandson är det nyaste tillskottet i Samhällsbyggnadsbolagets ägarkonstellation. Via en riktad nyemission av cirka 18,2 miljoner B-aktier till kursen 22 kronor per aktie tar han klivet in i bolagets ägargrupp och blir enligt ägartjänsten Holdings dess elfte störste ägare med 2,1 procent av kapitalet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Emissionskursen innebär en premie om cirka 10 procent på SBB:s stängningskurs på börsen den 22 oktober och Emissionen tillför bolaget cirka 400 miljoner kronor i nytt kapital.

  – Genom denna riktade emission stärker vi SBBs balansräkning ytterligare samtidigt som vi får en ny långsiktig ägare i superentreprenören Gösta Welandson. SBB fortsätter sin starka resa uppbackad av långsiktiga entreprenörer och som största ägare i Kungsleden har Gösta en mycket god förståelse för fastighetsbranschen och de värden aktörer som SBB skapar, kommenterar Ilija Batljan, VD och grundare av SBB, i ett pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived