+
Hans Wallenstam. Foto: Elias Ljungberg.
 • Wallenstam tror på fortsatt låga räntor

  PUBLICERAD 2019-10-22 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-10-22 10:16

  Låga räntor är här för att stanna. Det skriver Hans Wallenstam i dagens kvartalsrapport, som även visade att hyresintäkter och förvaltningsresultat ökade något i det tredje kvartalet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresintäkterna ökade 6 procent till 510 miljoner kronor i det tredje kvartalet medan förvaltningsresultatet steg 3 procent till 304 miljoner kronor.

  – Tittar jag framåt finns tecken på en allt oroligare omvärld, nya konflikter har blossat upp, och vi kan ana en annalkande lågkonjunktur. Räntan kommer sannolikt att ligga på en mycket låg nivå under en lång tid framåt, skriver Hans Wallenstam i kvartalsrapporten.

  På torsdag kan vi ta del av Riksbankens syn i frågan då de presenterar sitt räntebesked.

  Wallenstams aktie backar 0,9 procent efter rapporten men befinner sig ändå på ungefär samma nivå som för en vecka sedan. Aktien har därmed gått bättre än fastighetssektorn i stort de senaste dagarna.

  Många andra bolag har gått svagt efter att Castellum, Atrium Ljungberg och Fabege redovisat en negativ nettouthyrning, vilket skapat oro för vad en kommande lågkonjunktur kan ställa till med.

  Hyresbostadsbolag såsom Wallenstam, Heba, John Mattson och Amasten har dock klarat sig undan med skinnet i behåll. Det kommer vara svårt att mätta efterfrågan på hyresbostäder även i en lågkonjunktur.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived