+
Oskar von Bahr skriver om John Mattsson.
 • “John Mattson ligger rätt i tiden”

  PUBLICERAD 2019-10-15 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-15 10:44

  John Mattsons relativt låga skuldsättning och det faktum att intäkterna från bolagets hyreslägenheter på Lidingö kommer att fortsätta rulla in oavsett konjunktur gör börsnykomlingen till ett bra val för den som vill tjäna pengar på fastigheter utan att ta alltför stor risk, skriver Oskar von Bahr.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det kommer allt fler signaler om att ekonomin är på väg att bromsa in. Även ekonomin hos vår viktigaste handelspartner Tyskland minskade med 0,1 procent i det andra kvartalet. Dessutom sänkte den amerikanska centralbanken räntan i slutet av juli, bland annat med hänvisning till att man befarar att ekonomin är på väg att försvagas.

  Lägger man därtill handelskriget mellan USA och Kina och andra oroshärdar såsom protesterna i Hongkong samt risken för en hård och okontrollerad Brexit så är det uppenbart att det finns en risk för att det blir skakigt på börsen framöver. I ett sådant läge framstår mindre konjunkturkänsliga bolag som John Mattson i bättre dager.

  Det här är en artikel från Fastighetsnytt nummer 4. För att läsa den i sin helhet måste du ladda ner appen Aware (just nu kostnadsfri) i Google Play eller i App Store

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived