+
Svenska bostäders flerbostadshus på Trondheimsgatan i Husby i Stockholm. Foto: Svenska bostäder
 • Svenska bostäder missar nybyggnadsmålet

  PUBLICERAD 2019-10-18 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-18 14:22

  Ett av Stockholms stads kommunala bostadsbolag, Svenska bostäder, når inte årets mål när det gäller nyproduktion. Det framgår av nya handlingar från bolaget.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Bostäders mål sätts genom politiska beslut i Stockholms stadshus och enligt nuvarande målsättningen ska bolaget hålla en nyproduktionstakt om 500-700 startade lägenheter per år.

  Det målet ser Svenska bostäder ut att missa i år, enligt bolagets bokslut för andra kvartalet och prognosen för helåret 2019. Brist på markanvisningar och överklaganden av detaljplaner beskrivs som starkt påverkande faktorer.

  Utdragna detaljplaneprocesser

  ”Bolaget når inte årets nybyggnadsmål till följd av utdragna detaljplaneprocesser och en entreprenadupphandling som tar längre tid än beräknat”, skriver Svenska bostäder i bokslutet.

  Svenska bostäder utgör tillsammans med Stockholmshem och Familjebostäder de tre kommunala bolag inom Stockholms stad som bygger nya bostäder för en bred allmänhet.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived