+
Vällingby centrum ägs av Svenska bostäder, ett av Stockholms stads kommunala bolag. Foto: Mostphotos
 • Stockholms stad ska sälja Vällingby centrum

  PUBLICERAD 2019-10-08 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-11 10:42

  Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin meddelar på tisdagen att Stockholms stad går vidare med planerna på att sälja Vällingby centrum. Ett idiotiskt förslag, enligt oppositionen i kommunen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Mitti som skriver att den grönblå majoriteten i Stockholm ska gå inleda försäljningsprocesser för flera större fastigheter framöver.

  Vällingby centrum som ägs av det kommunala bolaget Svenska bostäder pekas ut.

  – Vällingby centrum är ett exempel på en sådan större fastighet, där en ansvarsfull försäljning nu kommer att inledas. Jag är mån om en process där vi säkerställer en seriös köpare, som vill utveckla Vällingby centrum. Försäljningsprocessen ska genomföras under nästa år, säger Dennis Wedin till Mitt i.

  Väcker kritik

  Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, är mycket kritisk till planerna.

  – De blågröna verkar inte lära av sina tidigare misstag. Vi har sett flera gånger förr hur en utförsäljning av centrum fått allvarliga konsekvenser för både boende och handlare med chockhöjda hyror och kraftigt försämrad service. Vi måste behålla de centrum som fortfarande finns kvar i stadens ägo, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i Stockholm stad, i ett pressmeddelande.

  Lindblom syftar på kommunens försäljningen av flera stora centrumanläggningarna 2007 till det brittiska bolaget Boultbee, en försäljning som resulterade i stora protester från handlare.

  Resultatet blev bland annat kraftigt höjda hyror. Idag ägs Vällingby centrum av Svenska Bostäder AB. Det finns en tydlig skillnad mellan de centrum som ägs av kommunen och de som sålts ut till privata aktörer menar Clara Lindblom.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived