+
Vällingby centrum ägs av Svenska bostäder, ett av Stockholms stads kommunala bolag. Foto: Mostphotos
 • Stockholms stad ska sälja Vällingby centrum

  PUBLICERAD 2019-10-08 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-11 10:42

  Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin meddelar på tisdagen att Stockholms stad går vidare med planerna på att sälja Vällingby centrum. Ett idiotiskt förslag, enligt oppositionen i kommunen.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Mitti som skriver att den grönblå majoriteten i Stockholm ska gå inleda försäljningsprocesser för flera större fastigheter framöver.

  Vällingby centrum som ägs av det kommunala bolaget Svenska bostäder pekas ut.

  – Vällingby centrum är ett exempel på en sådan större fastighet, där en ansvarsfull försäljning nu kommer att inledas. Jag är mån om en process där vi säkerställer en seriös köpare, som vill utveckla Vällingby centrum. Försäljningsprocessen ska genomföras under nästa år, säger Dennis Wedin till Mitt i.

  Väcker kritik

  Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, är mycket kritisk till planerna.

  – De blågröna verkar inte lära av sina tidigare misstag. Vi har sett flera gånger förr hur en utförsäljning av centrum fått allvarliga konsekvenser för både boende och handlare med chockhöjda hyror och kraftigt försämrad service. Vi måste behålla de centrum som fortfarande finns kvar i stadens ägo, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd i Stockholm stad, i ett pressmeddelande.

  Lindblom syftar på kommunens försäljningen av flera stora centrumanläggningarna 2007 till det brittiska bolaget Boultbee, en försäljning som resulterade i stora protester från handlare.

  Resultatet blev bland annat kraftigt höjda hyror. Idag ägs Vällingby centrum av Svenska Bostäder AB. Det finns en tydlig skillnad mellan de centrum som ägs av kommunen och de som sålts ut till privata aktörer menar Clara Lindblom.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Förbjud bostadsrätter med enstaka småhus”

  Opinion Att skapa bostadsrättsföreningar av flera småhus är ett otyg som endast görs för att fastighetsutvecklarna ska tjäna mer pengar, skriver Hans Lind.

 • Balders osannolika resa – stigit med 2 700 procent

  Börs När detta decennium ska sammanfattas ur börssynvinkel kan vi konstatera att det har varit ett helt fantastiskt decennium med oerhört gynnsamma yttre förhållanden, skriver Sverrir Thór i en analys.

 • Sandelin: Fjärrstyrda fastigheter fördel för 24Storage

  Börs Behovet av förrådsutrymmen kommer öka framöver. Samtidigt innebär bolagets digitaliserade fastigheter en fördel mot konkurrenter. Det säger Fredrik Sandelin, vd för 24Storage, till Fastighetsnytt i samband med tisdagens notering på First North.

 • ANNONS
 • Stronghold säljer Datscha

  Nyheter I ett pressmeddelande uppger Stronghold Invest att Datscha går samman med amerikanska fastighetsdataleverantören Real Capital Analytics (RCA). “Vi har alltid beundrat RCA och är övertygade om att det kommer att bli ett bra nytt hem för Datscha, dess anställda och kunder”, kommenterar Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 • ANNONS
 • Han blir ny vd på WSP

  Rekrytering WSP stärker ledarskapet inom WSP genom Håkan Danielsson som ny Sverige-vd samtidigt som Magnus Meyer fördjupar sitt arbete inom Europa som fortsatt norden- och europachef.

 • Skanska gör rekordaffär i Texas

  Transaktioner Byggjätten Skanska har sålt 90 procent av en skyskrapa i centrala Houston för 373 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, rapporterar Dagens industri. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived