+
Alsiskan 1 är inringad med rött. Fastigheten ligger alldeles intill Essingeleden vid Kristinebergsmotet. Foto: Stockholms stad
 • Stockholms stad säljer kontorsfastighet för dubbla värdet

  PUBLICERAD 2019-10-07 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-07 11:40

  Stockholms stad köpte fastigheten vid Kristinebergsmotet på Kungsholmen för 17,7 miljoner kronor. När den nu säljs vidare har värdet nära dubblats.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nordvästra Kungsholmen som i dag rymmer en bussdepå och Kristinebergs idrottsplats ska förtätas med cirka 750 nya bostäder, nya kontorskvarter och en idrottsanläggning med tre idrottshallar.

  Som en del i projektet säljer Stockholms stad nu en före detta bostadsfastighet precis vid Kristinebergsmotet – Alsiskan 1 – som staden inte längre har någon användning av. Enligt ett tjänsteutlåtande är köpare AB Caldestam V som betalat 32 miljoner kronor för fastigheten.

  Ska renoveras

  Tio intressenter deltog i en fri budgivning som pågått under våren och Caldestam vann med högsta bud.

  “Köparen är ett familjeägt fastighetsbolag som varit verksamma i drygt tre decennier. De äger och förvaltar fastigheter med inriktning kontor-, lager- och industrifastigheter i Stockholms län. Köparen har som tanke att renovera och långsiktigt förvalta fastigheten”, skriver exploateringskontoret i underlaget.

  Exploateringskontoret köpte 2011 loss fastigheten av det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem för 17,7 miljoner kronor i samband med att det gjordes om från bostadshus till kontorsfastighet.

  Enligt detaljplan får byggnaden inte användas för bostadsändamål på grund av närhet till Essingeleden.

  Andreas Jennische

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived