+
Erik Dansbo. Foto: Slättö
 • Slättö och Magnolia bildar gemensamt bolag

  PUBLICERAD 2019-10-11 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-11 08:57

  Ett nytt joint venture ska investera i byggandet av bostäder och samhällsfastigheter.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Slättö har bildat en ny fond med namnet Slättö Core+ och i den svenska startportfölj ingår bostäder, vård, förskola och kommersiella fastigheter.
  Bolaget skriver i ett pressmeddelande att cirka 55 procent av portföljen består av bostäder, drygt 10 procent av samhällsfastigheter och knappt 35 procent av logistik- och industrifastigheter.

  Som en del av startportföljen bildar Slättö Core+ ett joint venture med Magnolia Bostad för att utveckla bostäder och samhällsfastigheter.

  Magnolia bär risken

  Magnolia bär huvudansvaret för produktion- och utvecklingsrisken och det nybildade JV-bolaget väntas omfatta upp till 800 bostäder i ett inledningsskede.

  – Vi har genomfört att antal projekt tillsammans med Magnolia inom ramen för andra fondstrategier och har kommit att hitta bra former för samarbete. Ett JV-bolag känns som en naturlig fortsättning på ett framgångsrikt samarbete, kommenterar Slättös investeringschef Erik Dansbo, i en presskommentar.

  Flera av fastigheterna kommer att uppföras som trähus och samtliga fastigheter kommer att miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver.

  Wistrand och Roschier har agerat legala rådgivare till Slättö i transaktionerna.

  I juli bildade Slättö och Fastpartner ett joint venture-bolag och förvärvade 50 procent av projektet Helix från Oscar Properties.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived