+
Ilija Batljan och Jan-Erik Höjvall.
 • SBB köper in sig i Amasten

  PUBLICERAD 2019-10-08 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-10-09 09:22

  SBB har tecknat avtal med ett antal aktörer om att förvärva 86 204 610 A-aktier i Amasten motsvarande lite drygt 20 procent av kapital och röster i bolaget. Dessutom har man skaffat sig en option på ytterligare drygt 10 procent av bolaget.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Det skriver SBB i ett pressmeddelande.

  Den totala köpeskillingen uppgår till drygt 711 miljoner kronor, vilket motsvarar 8,25 kronor per aktie.

  SBB har även, genom ett dotterbolag, ingått avtal Nordika III Fastigheter AB som innebär att SBB får en option att köpa ytterligare knapp 44 miljoner A-aktier i Amasten.

  Optionen gäller till den 30 april 2020 och ger rätt att köpa aktierna till kursen 8,25 kronor styck. Om den skulle utnyttjas så skulle SBB:s ägarandel öka till drygt 30 procent av kapital och röster och därmed utlösa ett budpliktsbud på resterande aktier i bolaget.

  – För SBB är detta ytterligare en strategisk investering på vägen mot att bli Nordens största ägare av social infrastruktur, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB, enligt pressmeddelandet.

  Amastens aktie stiger 3 procent till 8,28 kronor efter beskedet. SBB:s aktie handlas upp drygt 1 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived