+
Upplevelsehotellet vid Liseberg i Göteborg. Foto: NCC
 • Så blir äventyrshotellet vid Liseberg – se bilderna

  PUBLICERAD 2019-10-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-10 16:09

  Det blir NCC som ska bygga det nya äventyrshotellet som ska ta plats intill Liseberg. Nu publiceras nya illustrationer som visar prestigebygget för 850 miljoner kronor lite mer i detalj.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i mitten av september som kommunfullmäktige i Göteborg sa ja till den detaljplan som tillåter en miljardutbyggnad av Liseberg där det nya upplevelsehotellet ingår. Nu har NCC och Liseberg, genom utvecklingsbolaget Liseberg Skår AB, tecknat kontrakt för utbyggnaden av upplevelsehotellet, ett avtal värt cirka 850 miljoner kronor.

  Läs även: Klubbat: Liseberg får göra miljardutbyggnad 

  Hotellet ska ha 457 rum och uppföras vid södra entrén till Liseberg. Hotellet blir drygt 30 000 kvadratmeter stort och får 457 rum. Bygget påbörjas under hösten och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

  – Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell idag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår, i ett pressmeddelande.

  Nöjespark med upplevelsehotell

  Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg som inleddes 2018. Sedan dess har parterna tillsammans planerat, budgeterat och projekterat handlingar för utbyggnad av nöjesparken med ett upplevelsehotell, en vattenpark samt parkeringar. Parterna har nu enats om ett riktpris för upplevelsehotellet samt hunnit utföra vissa infrastrukturarbeten och markparkeringar.

  – Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Det är riktigt roligt att NCC får vara en del av utbyggnaden av Nordens mest populära resmål, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC Building Sweden, i en kommentar.

  Här är de nya visionsbilderna


  Lobbyn…

  … ska ha en rutschkana. Illustrationer: NCC

  Mer i projektet

  • Parterna planerar även att bygga en vattenpark. Riktpris för denna del av projektet förväntas antas av Lisebergs styrelse under 2020.
  • Enligt tidsplanen ska utbyggnaden av Liseberg stå klar mellan 2021 och 2023. Det första årtalet sammanfaller med Göteborgs stads 400-årsjubileum och det andra med Lisebergs 100-årskalas.

   

  Andreas Jennische

  2 kommentarer

  1. Thomas Sjöstrand 2019-10-22

   Hej, självklart är alla välkomna till vårt upplevelsebad och inte enbart hotellgäster. Hälsningar / Thomas Sjöstrand, Liseberg

   Reply

  2. Jan-Åke Oskarsson 2019-10-21

   Roligt med olika teman.Attraherar säkert barnfamiljer, om man kan hålla en hyfsad prisnivå.Också kul med ett äventyrsbad.En fråga, kommer ickegäster att kunna nyttja badet? Ser fram emot att se bygget växa fram , samtidigt blir Göteborg en ännu roligare stad att bo i och besöka.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived