• Peab får två nya ordrar i Norden

  PUBLICERAD 2019-10-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-10-17 16:32

  Peab meddelar under torsdagen att bolaget har fått två nya uppdrag hos våra grannländer. I Jyväskylä, i Finland ska Peab uppföra en ny skola och i norska Tönsberg kommer bolaget bygga nya bostäder.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skolan i Jyväskylä kommer uppföras på Sohlberggatan i stadsdelen Keljonkangas. Beställare är Jyväskylän Tilapalvelu och kontraktssumman uppgår till 16 miljoner euro, motsvarande drygt 172 miljoner kronor. Skolan består av två byggnader om 10 000 kvadratmeter och kommer inhysa över 700 elever från klass fem till nio. Uppdraget är en totalentreprenad och projektet får byggstart nu i oktober. Inflyttning beräknas ske i augusti 2021.

  – Keljonkangas skolan är ett stort och intressant uppdrag för Peab under år 2020 och 2021. Jyväskylän Tilapalvelu är en viktig beställare i Jyväskylä, och vi är glada över samarbetet, säger regionchef Matti JoensuuPeab Finland i ett pressmeddelandet.

  Bostäderna klara 2022

  I Tönsberg, i sydöstra Norge kommer Peab uppföra 64 lägenheter åt Selvaag Bolig. Ordervärdet uppgår till 103 miljoner norska kronor, vilket motsvarar cirka 109 miljoner kronor. Bostadshuset kommer omfatta allt från ett- till trerums lägenheter samt en stor fyrarums takvåning. Dessutom tillkommer parkering och affärslokaler på den nedre våningen. Projektet är en totalentreprenad med byggstart i oktober. Inflyttning sker i oktober 2022.

  Under 2018 avslutade Peab bostadsprojekten Signaturen och Sjöfront II i Tönsberg åt Selvaag Bolig.

  – På Peab har vi ett starkt fokus på att arbeta på ett sätt som ger oss nöjda kunder. Att Selvaag Bolig väljer oss för ett nytt projekt i Tönsberg, ser vi som en stor förtroendeförklaring och det bidrar till stor motivation i organisationen, säger Terje Kaasa Larsen, arbetschef på Peab Norge i ett pressmeddelande.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived