+
Oscar Engelbert Bild: Oscar Properties
 • Oscar Properties tillträder inte Gasklockan – håller inne med 591 miljoner

  PUBLICERAD 2019-10-31 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-11-01 11:45

  Oscar Properties tillträder inte projektet Gasklockan med hänvisning till att marken inte lever upp till uppsatta miljökvalitetskrav. Det uppskjutna tillträdet gör att bolaget kan vänta med att betala 591 miljoner kronor till Stockholms stad.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Enligt ett tilläggsavtal med Stockholms stad skulle marken ha tillträtts den 31 oktober, det vill säga idag. Stockholms stad har tidigare uppgivit att Oscar Properties ska betala 591 miljoner kronor i samband med tillträdet.

  Oscar Properties skriver i ett pressmeddelande att det finns kvarlämnade föroreningar på och omkring fastigheterna efter Stockholms stads saneringsarbete.

  – Avsikten har aldrig varit att Oscar Properties ska ansvara för föroreningar och den miljöskada som kvarvarande föroreningar skulle kunna förorsaka. Vårt mål är att tillträda marken och starta byggnationen så snart miljöansvarsfrågan är utredd. Gasklockan kommer att bli ett nytt landmärke, inte bara för Norra Djurgårdsstaden utan för hela Stockholm, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i ett pressmeddelande.

  Oscar Properties avser inte att tillträda marken förrän frågan om uppsatta miljökvalitetskrav i exploateringsavtalet är lösta. Bolaget uppger vidare att man ser fram emot att den goda dialog som nu förs med Stockholm stad i frågan kommer resultera i en acceptabel lösning så snart som möjligt.

  Tilläggsavtalet om projekt Gasklockan, som tecknades den 23 maj 2019, innehåller 35 957 kvadratmeter byggrätt för bostäder och 2 543 kvadratmeter byggrätt för kommersiellt ändamål. Drygt 300 bostäder kommer att inrymmas i Gasklockan, samt kulturverksamhet, offentlig service och en förskola.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived