+
Oscar Engelberth och Peter Norman. Foto: Oscar Properties / Riksdagen
 • Oscar Properties: “Konkurs inte på kartan”

  PUBLICERAD 2019-10-03 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-10-03 10:14

  Oscar Properties är satt under press men det finns ingen risk för att bolaget skulle gå under. Det säger bolagets ordförande Peter Norman i en intervju med Svenska Dagbladet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bolagets vd och grundare Oscar Engelbert, som också intervjuas, säger till SvD att bolaget växt för snabbt och dragit på sig för hög skuldsättning. Det ska dock inte finnas någon risk för konkurs.

  – Absolut inte, finns inte på kartan, säger Peter Norman till tidningen.

  Ytterligare finansiering

  Bolaget försöker genomföra ett utbytesprogram för att förmå preferensaktieägarna att byta ut sina aktier mot stamaktier. Enligt Oscar Engelbert skulle det bädda för att bolaget får in ytterligare finansiering. Tidningen noterar att bolaget måste betala 114 miljoner kronor till obligationsägarna i december.

  – Vi klarar att amortera utan en nyemission, säger Engelbert.

  Den sista oktober ska bolaget betala för tillträdet till marken vid projektet Gasklockan. Fakturabeloppet ligger på den nätta summan av 591 miljoner kronor.

  – Vi ska ta in en partner och det kommer vi att göra snart. Gasklockan är ett alldeles för stort projekt för oss att genomföra i egen balans, säger Engelbert till Svenska Dagbladet.

  Någon partner är dock inte klar men det ska enligt Engelbert finnas intresse från finansiellt starka aktörer.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived