+
Niklas Nordström. Foto: Luleå kommun.
 • Niklas Nordström (S) avgår – lämnar politiken

  PUBLICERAD 2019-10-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-11 08:31

  Niklas Nordström (S) lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande i Luleå med omedelbar verkan.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det beskedet ger Socialdemokraterna i dag. Anledningen till avhoppet ska vara akut stress.

  Under den senaste tiden har Niklas Nordström fått utstå hård kritik på grund av att kommunen behöver spara pengar till följd av en ekonomiskt ansträngd situation.

  Niklas Nordström har drivit på i de näringspolitiska frågorna i Luleå. Förra året skrev Fastighetsnytt om att Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall och Östersund skapade nätverket N6-initiativet för att tillsammans tackla den demografiska utmaning som hela landet står inför – men en ökad andel äldre personer.

  – Det är helt avgörande för näringslivet framöver att vi måste bli fler. Det här samarbetet där vi inte ser varandra som konkurrenter är en jättepoäng i sig, att hjälpas åt och tipsa om varandra när vi träffar företag. Att inte sitta och hålla korten på hand själv och tro att man blir bättre utan man måste spela med hela kortleken om det ska börja hända något, sa Niklas Nordström till Fastighetsnytt då.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived