+
Kineum i Gårda i Göteborg ska byggas med en fasad av stål och glas. Illustration: NCC
 • NCC flyttar in i Kineum – Gårdas nya höghus

  PUBLICERAD 2019-10-15 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-15 15:43

  Den gamla arbetarstadsdelen Gårda i Göteborg håller på att moderniseras. Ett nytt nav i stadsdelen blir det kontors- och hotellhöghus om NCC bygger på platsen – och som blir byggjättens nya Göteborgskontor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Den nya 27-våningsbyggnaden Kineum i Gårda ska miljöcertifieras enligt Breeam där siktet är inställt på status excellent. NCC har byggstartat projektet och enligt tidsplanen ska det vara klart för inflytt under 2022. En av hyresgästerna blir NCC själva som lämnar sitt gamla Göteborgskontor i Gullbergsvass.

  NCC flyttar in på 5 000 kvadratmeter för sina drygt 300 medarbetare som hör till Göteborgskontoret.

  ESS Group ska driva hotellet som också ska ta plats i Kineum.

  Bakgrund

  • Kineum-projektet genomförs som ett joint venture där NCC och Platzer äger 50 procent var. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.
  • Kineum tar plats vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived