+
NCC utvecklar Christiansholm i Köpenhamn. Bild: COBE
 • NCC får miljardorder i Köpenhamn

  PUBLICERAD 2019-10-16 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-10-16 13:45

  NCC har fått i uppdrag att utveckla Christiansholm i Köpenhamn till en ny stadsdel med bostäder, hotell, butiker och restauranger. Beställare är CØ P/S och ordervärdet uppgår till 1,7 miljarder kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Christiansholm är belägen på ön Papirøen och är det sista kajområdet kvar att utveckla i Köpenhamns inre hamn. Under många år hade Danske Presses Fællesindkøb sitt lager för tidningspapper på platsen.

  – Projektet är ett av våra mest mångfasetterade uppdrag hittills. Vi utnyttjar vår kompetens och innovationskraft inom grundläggning, stommar och konstruktion, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building Nordics i Danmark, i ett pressmeddelande.

  NCC kommer nu, tillsammans med byggherren, utforma detaljerna i projektet för att få bygglov. Byggstart väntas ske under 2020 och projektet beräknas vara färdigställt under 2024.

  – Vi har mycket stora förväntningar på vad Christiansholm kan bidra med tack vare sitt helt unika läge. Vi vill att projektet ska bli till glädje och nytta för både christianshavnborna, de framtida invånarna och hela Köpenhamn, säger Klaus Kastbjerg, administrativ chef på Unionkul Ejendomme, för utvecklingsföretaget CØ P/S räkning, i pressmeddelandet.

  CØ P/S ägs gemensamt av Danica Ejendomsselskab (50%), Unionkul Ejendomme (37,5 %) samt Nordkranen (12,5 %).

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived