+
Mikael Anjou intervjuas i Fastighetsnytt Podcast av Andreas Jennische. Foto: Mattias de Frumerie
 • Mikael Anjou: ”Branschen kan så mycket bättre”

  PUBLICERAD 2019-10-09 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-09 06:59

  Den före detta Einar Mattsson-chefen Mikael Anjou hoppas kunna öka byggsektorns lönsamhet och innovationskraft med sin bok ”Den ineffektiva byggbranschen”. ”Jag ser så otroligt stor potential I byggsektorn, men som helhet levererar vi inte”, säger han i Fastighetsnytt Podcast.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Mikael Anjou var tidigare vice koncernchef på bostadsbolaget Einar Mattsson men lämnade företaget vid årsskiftet för att skriva en bok om ineffektiviteten i branschen.

  I det kommande avsnittet av Fastighetsnytt Podcast, som spelades in i samband med Business Arena Stockholm, berättar han vilka problem han ser i branschen och hur han vill att de ska läsas.

  – Det finns ett antal strukturer som skapar förändringsstrukturen, säger han.

  Mikael Anjou pekar ut fyra problemområden; regelverken, byggnadsarbetares kollektivavtal, branschens gytter av olika standarder och bristande konkurrens på materialområdet.

  Vad är enligt dig viktigast att börja förändra?

  – Top down-reglerna och kollektivavtalet. Eftersom det tar sådan tid att förändra kollektivavtal tror jag att det är allra viktigast att komma igång med det, säger Mikael Anjou.

  Intervjun släpps i sin helhet på onsdag 9 oktober klockan 19. Du hittar intervju med Mikael Anjou och alla tidigare avsnitt Fastighetsnytt Podcast här: Fastighetsnytt.se/podcast/

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived