+
Den ikoniska byggnaden Läppstiftet i Göteborg har fått en klimatsmart uppfräschning. Foto: Kjellgren Kaminsky
 • Läppstiftet har renoverats – kolla in resultatet

  PUBLICERAD 2019-10-31 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-31 13:15

  Efter tre års renovering är den uppdaterade versionen av Läppstiftet i Göteborg nu klar. Vi har bilderna på resultatet.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Med Veidekke och Vasakronan som uppdragsgivare har Kjellgren Kaminsky i tre års tid renoverat den karaktäristiska Göteborgsbyggnaden Läppstiftet.

  Nu står projektet klart vilket resulterat i en ombyggnad av hela 11 000 kvadratmeter, varav 700 kvadratmeter är ny kontorsyta. Totalt består byggnaden av 600 arbetsplatser som utgörs av såväl öppna landskap, cellkontor som aktivitetsbaserade arbetsplatser.

  Återanvändning har varit en central del av projektet

  Läppstiftet är klassad enligt miljöcertifiering Leed platinum, vilket inneburit att samtliga materialval i renoveringsarbetet har granskats mot miljödatabaser.

   Foto: Kjellgren Kaminksy

  Visionen har dessutom varit att minska mängden material och i första hand använda återbrukat material eller material som är tillverkat av återvunnen råvara.


  Foto: Kjellgren Kaminsky

  Glaspartier, dörrar och beslag är exempel på inredning som återbrukats.

  Foto: Kjellgren Kaminsky

  Renoveringen har även innefattat inredning av byggnadens entréplan och ett nytt entréläge, liksom ombyggnad av invändiga trappor, ytskikt och receptionsdisk.

  Foto: Kjellgren Kaminsky

  Foajén, loungen och restaurangen har även de fått en uppfräschning.

  Foto: Kjellgren Kaminsky

  – Vi fick en brief att utforma en attraktiv kontorsmiljö där staden möter vattnet och under arbetets gång har vi varit noga med att bejaka byggnadens ursprung samtidigt som vi gjort moderna uppdateringar. Resultatet ser vi idag när byggnaden och lokalerna tagit ett kliv in i samtidens arbetsliv, säger Fredrik Kjellgren, arkitekt och delägare på Kjellgren Kaminsky i ett pressmeddelande.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived