+
Gunnar Johansson, vd för Vänersborgsbostäder, Håkan Dahlberg, projektchef på MVB Astor Bygg, Jan-Eric Borgmalm, projektledare på Vänersborgsbostäder, samt Mikael Andreasson, regionchef MVB Astor Bygg. Foto: Åsa Johansson, Vänersborgsbostäder
 • Kommun tecknar samarbetsavtal med byggare för halv miljard kronor

  PUBLICERAD 2019-10-21 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-10-21 10:07

  Kommunala Vänersborgsbostäder har tecknat ett flerårigt samarbete med MVB om nybyggnad och nybyggnation. Ordervärdet beräknas till cirka 450 miljoner kronor.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vänersborgsbostäder äger drygt 3 250 lägenheter samt många företags- och affärslokaler runt om i Vänersborgs kommun och är den största aktören på Vänersborgs bostadsmarknad. Kommunen har ett flertal byggprojekt som ska påbörjas, däribland ombyggnation av en radhusbyggnad på Poppelvägen samt nybyggnation av lägenheter i kvarteret Haren.

  – Det känns bra att anlita MVB som delar vår vision om att skapa attraktiva och hållbara bostäder i Vänersborg. Detta blir ett långsiktigt samarbete där vi kan ta tillvara på våra olika kompetenser för att få till prisvärda hyresbostäder i Vänersborg, säger Gunnar Johansson, vd för Vänersborgsbostäder, i ett pressmeddelande.

  Stark förankring

  MVB har sedan tidigare en stark förankring i Trestadsregionen och Skaraborg. I Vänersborg har byggbolaget färdigställt nybyggnationen av Belfragegatans förskola och ombyggnationen av Mulltorps skola under året.

  – Vi ser fram emot ett riktigt spännande och givande samarbete med Vänersborgsbostäders organisation. Med de boende i fokus ska vi tillsammans skapa trygga, tillgängliga och attraktiva boendemiljöer med stort socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbarhetstänk, säger Mikael Andreasson, regionchef på MVB Astor Bygg.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived