+
Muminfamiljen kan göra entré i Karlstad efter ett beslut i Stadsbyggnadsnämnden. © Moomin Characters™ Bakgrundsfoto: Karlstads kommun
 • Klubbat: Karlstad får Muminpark

  PUBLICERAD 2019-10-16 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-10-16 15:47

  Stadsbyggnadsnämnden i Karlstad har klubbat igenom förslaget till en ny detaljplan för friluftsområdet Skutberget. Detta möjliggör planerna på en Muminpark i området.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under 2017 uppdagades det finska företaget Muminvärlden, som sedan tidigare har en temapark med Tove Janssons klassiska figurer i finska Nådendal, var intresserade av en park även i Sverige, närmare bestämt Skutberget i Karlstads kommun.

  Planerna har fått blandade reaktioner. Inför valet 2018 startades till och med ett lokalt parti som reaktion på Muminplanerna. Partiet Livskvalitet grundades i mars i 2018 och fick 4,8 procent av rösterna i kommunalvalet.

  ”Frågan kom för många att bli droppen som fick bägaren att rinna över av längtan efter en ny färdriktning i den lokala politiken”, skriver partiet på sin hemsida.

  Planerna har trots allt fortskridit och nu har Stadsbyggnadsnämnden sagt ja till detaljplanen med röstsiffrorna 9-2. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade nej. Beslut i kommunfullmäktige väntas i december.

  – Det här kommer säkerligen inte att övertyga alla, men jag hoppas vi gett svar på de många frågor som funnits under resans gång, säger Stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) till P4 Värmland.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived