+
Jan Persson, vd Kilenkrysset.
 • Jan Persson om priset: “Att hjälpa till ligger mig varmt om hjärtat”

  PUBLICERAD 2019-10-31 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2019-10-31 15:07

  Årets eldsjäl på landsbygden i Sörmland, Jan Persson, vd på Kilenkrysset, gör skäl för utmärkelsen. “Att hjälpa till ligger mig varmt om hjärtat”, säger han till Fastighetsnytt. 

  Textstorlek

  Dela med andra

  Entreprenören Jan Persson på Fogdön i Strängnäs har utnämnts till Årets eldsjäl av organisationen Hela Sverige ska leva och Sörmlands landsbygdsting. Jan Persson tilldelas priset för att han uppges ha “tagit ett stort ansvar då samhällets resurser inte räckt till”. 

  Så här säger han själv om utmärkelsen:

  – Underbart. Jag bor på Sölö gård, vår familjegård på Fogdön som har gått i arv sedan 1608, och har alltid jobbat på landsbygden. Därför hjälper jag gärna till. 

  Gick själv på skolan

  Persson hyllas bland annat för att ha räddat den nedläggningshotade skolan på Fogdön som i höst kunde öppna upp dörrarna igen med fler elever än tidigare. 

  – Jag har själv gått på skolan och hjälper gärna till. Men tar ingen vinst, utan alla pengar går tillbaka till skolan.

  Han har även via sitt mest kända bolag, Kilenkrysset, hjälpt den lokala församlingen och idrottsföreningen, samt byggt ett trygghetsboende och nya bostäder för att fler ska kunna bo på landet.

  – Vi bedriver två barnhem i Litauen också. Det ligger mig varmt om hjärtat. 

  Du beskrivs som en problemlösare, varför? 

  – När jag började med fastigheter 1990 så tog vi över i Flen och redde ut många kriser där, byggde upp Sveriges största logistikcenter i Staffanstorp, samt byggde nya hus i Rosersberg till exempel.

  Just nu arbetar bolaget i Eldsundsviken i Strängnäs, ett nytt bostadsområde som håller på att växa fram.  

  – Det är min son som leder arbetet via sitt bolag, Milmac. Kilenkrysset har köpt det gamla regementet P10 och ska bygga 2 500 nya bostäder i området som får 7 500 invånare, säger Jan Persson till Fastighetsnytt. 

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived