+
Klassiska Feskekôrka i Göteborg. Foto: Higab
 • Higab: Feskekôrka ska fortsätta vara fiskmarknad

  PUBLICERAD 2019-10-25 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-25 13:07

  Det kommunala fastighetsbolaget Higab i Göteborg står inför en totalrenovering av klassiska Feskekôrka. Det innebär inte en total omgörning av verksamheten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Higabs styrelse har fattat beslut om att låta fiskmarknaden vara en central del av Feskekôrka även efter renoveringen. Det innebär att befintliga verksamheter ska erbjudas möjlighet att flytta tillbaka till Feskekôrka.

  Styrelsen skriver i ett pressmeddelande att man vill skapa förutsättningar för ett större utbud av restauranger och uteserveringar samt fisk- och skaldjursförsäljning.

  – De handlare som vill kommer att få vara kvar. Vi förstår att handlarna verkligen brinner för Feskekôrka och hoppas att de vill vara med även i framtiden. Nu ser vi fram emot att göra Feskekôrka till en modern handels- och mötesplats, säger styrelseordförande Anders Sundberg, i en presskommentar.

  FAKTA/Bakgrund

  • Feskekôrka stänger för upprustning efter sommaren 2020.
  • Beräknad återöppning 2022-2023.
  • En evakueringsprocess pågår i dialog med hyresgästerna.

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived