+
Illustration: Link arkitektur
 • Hållbarhet i fokus för nytt projekt i Helsingborg

  PUBLICERAD 2019-10-28 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-10-28 15:54

  3Hus har i samarbete med Link arkitektur vunnit en markanvisningstävling på Drottninghög, i Helsingborg och får därmed chansen att utveckla ett nytt landmärke i staden.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Uppdraget avser en ny fastighet som ska inrymma både bostäder och publika lokaler. Det vinnande förslaget omfattar cirka 8000 kvadratmeter i 16 våningar och bostäderna fördelas mellan hyresrätter och bostadsrätter.

  – Vårt förslag öppnar upp stadsdelen mot kringliggande områden. Vi förlägger offentliga funktioner i gatuplan och högst upp i byggnaden och drar samtidigt nytta av de gröna rummens förmåga att främja möten. Vi ser enormt mycket fram emot att sätta igång, säger Alexandra Adriani och Marius Lorentzen på Link arkitektur i ett pressmeddelande.

  Hållbara lösningar

  Den nya byggnaden främjar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet i olika grad. Till exempel inkluderar projektet gröna rum med stadsodling, dagvattenfördröjning och gröna tak. Dessutom kommer de boende erbjudas utbildning i hållbar livsstil och cykelparkeringar ska premieras.

  Byggstart beräknas ske under våren 2021 och projektet förväntas vara färdigställt till sommaren 2023.

  Ajda Dzambic

  3 kommentarer

  1. Ayla 2020-01-07

   Ser ju ut som en arkitektonisk motsvarighet till en cancersvulst. Som en omogen tonåring som till varje pris vill ha uppmärksamhet, och totalt skiter i om det är negativ uppmärksamhet. Är det meningen att byggnaden ska se ut som att man vid transport råkade stöta till en modell på det som skulle byggas så att den halvt välte omkull och delvis kollapsade, och att detta inte upptäcktes av byggfirman förrän det var för sent?

   Reply

  2. Kenneth Pettersson 2019-11-05

   Fantastisk bygge! Kul med nytänk som sätter Helsingborg på kartan. Betydligt trevligare att se på än Höjdpunkten på Närlunda, som måste gå till historien som ett av det fulaste hus som byggts i denna vackra stad.

   Reply

  3. Bengt Sjöberg 2019-10-29

   Tar dumheterna aldrig slut. Det här är ju om möjligt ännu fulare än förra årets lågmärke. Kan inte stadsbyggnadsnämnden stoppa idiotin?

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived