+
Fastigheten Blåkråkan 4 ligger intill Vanadislunden. Foto: Stockholms stad
 • Frisörentreprenör bakom fastighetsklipp i Vasastan

  PUBLICERAD 2019-10-22 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-22 15:58

  Köparen bakom den fastighet i Vasastan som Stockholms stad sålde genom Micasa tidigare i år är mer känd för frisörbusiness än för fastighetsaffärer.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastigheten Blåkråkan 4 vid Vanadislunden såldes för 20 miljoner kronor i somras efter att Stockholms stads kommunala vårdfastighetsbolag Micasa beslutat att avyttra den på grund av stora renoveringsbehov.

  Köpare var ett bolag med namnet Introbolaget 3741 men det har nu bytt namn till Ingemarsgatans fastighet AB. Som styrelseordförande i bolaget finns Robert Akgün, mer känd för sitt engagemang i frisörkedjan och familjeföretaget Creative Headz där han också är styrelseledamot.

  – Vi har några fastigheter i familjebolaget som vi äger och förvaltar sedan tidigare. Vi köper en fastighet då och då för att investera i, säger Robert Akgün till Fastighetsnytt om köpet i Vasastan.

  Blåkråkan 4 har på senare år använts som skyddat boende för kvinnor och Robert Akgüns plan är att bygga på två våningar och göra om hela huset till bostäder.

  – Det kräver ingen planändring och vi har ansökt om bygglov. Fastigheten bör rymma cirka 12-16 lägenheter, säger Robert Akgün.

  FAKTA/Blåkråkan 4

  • Fastigheten hyrdes av socialförvaltningen som skyddat boende för kvinnor fram till sommaren 2018. Byggnaden uppfördes som skola med slöjdsal år 1910 har i stort kvar sin ursprungliga planlösning. En mindre om- och tillbyggnad skedde 1940 då man byggde på en våning över slöjdsalen. Huset uppfyller inte dagens krav på arbetsmiljö. Badrum och toaletter har en standard från 1940.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived