+
Stefan Bergmark tillträder som ny vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling med omkring 240 medarbetare i Sverige. Foto: Sweco
 • Branschveteran blir ny IT-chef på Sweco

  PUBLICERAD 2019-10-02 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-02 11:06

  Stefan Bergmark är ny vd för Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling med omkring 240 medarbetare i Sverige. Han tar också plats i Sweco Sveriges ledningsgrupp.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stefan Bergmark har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som vd, CIO och affärsområdesansvarig inom olika branscher. Han har mångårig erfarenhet från IT- och konsultsektorn och har djup förståelse för digitalisering.

  Tar över efter Gårdlund

  Han efterträder Maria Gårdlund som lämnar Sweco där hon jobbat sedan 2008.

  – Stefans kompetens och tidigare erfarenhet ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Samhället står inför en stor digital omställning där våra städer och samhällen behöver bli ännu smartare för att klara sin samhällsfunktion och nå klimatmålen. Här har Sweco en stor roll att spela och Stefans förståelse för våra kunder, affärssinne och ledaregenskaper är helt rätt för att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och driva på denna omställning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived