+
Louise Tjeder, IR_chef på Bonava, berättar om storköpet i Osloregionen. Foto: Bonava
 • Bonava kliver in i Oslo – köper norsk bostadsutvecklare

  PUBLICERAD 2019-10-01 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-10-01 09:42

  Bonava går in i i Norge genom förvärvet av den norska bostadsutvecklaren Urbanium AS – en affär som avviker från Bonavas uttalade strategi att växa i Tyskland.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bonava köper den norska bostadsutvecklaren Urbanium AS för 608 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 658 miljoner svenska kronor, skriver Bonava i ett pressmeddelande.

  Bonava finns sedan tidigare på plats i Norge med ett litet kontor i Bergen och det här blir bolagets intåg i Osloregionen.

  Uppköpet av Urbanium ger Bonava en stor landbank med potential för färdigställande av närmare 1 000 bostäder de kommande 7 åren, varav 50 är under produktion. Övriga bostäder befinner sig i olika delar av planprocessen.

  Inte letat aktivt

  Louise Tjeder, Bonavas IR-chef, säger till Fastighetsnytt att bolaget inte aktivt letat efter objekt i Oslo utan att affären är ett resultat av att Bonava blivit uppvaktat av säljaren.

  – Det ingår inte vår strategi att växa i Oslo. Vi blev kontaktade av säljaren i våras och ser potential i den här affären, säger Louise Tjeder.

  Bonava ska driva igenom bostadsprojekten med syfte att sedan sälja dem vidare.

  Förvärvet av Urbanium kräver godkännande av den norska konkurrensmyndigheten.

  Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2019.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived