+
Johnnie Pettersson, grundare och koncern-vd på Archus. Foto: Archus
 • Anställningsfest på Archus – tar in tio nya

  PUBLICERAD 2019-10-15 AV Anders SIljevall
  UPPDATERAD: 2019-11-04 08:52

  Archus växer med tio nya medarbetare och stärker upp både på Archus Development och Archus Arkitektur i både Stockholm, Västerås och Uppsala.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Jag är glad och stolt över våra nya stjärnor som blir ett tillskott och bra komplement till vårt härliga gäng, säger Johnnie Pettersson, grundare och koncern-vd på Archus, i ett pressmeddelande om de nya anställningarna.

  De är nya på Archus:

  Mikael Hassel är arkitekt MSA och kommer närmast från en roll som hållbarhetsansvarig på Tengbom. Mikael Hassels projekt Hälleskogsbrännan nominerades till ett av branschens mest prestigefyllda arkitekturpriser, Sienapriset 2018. Han tillträder som handläggande arkitekt på Archus Västeråskontor i februari.

  Daniel Steding har anställts som ny affärsutvecklare på Archus Development i Stockholm. Han har en examen i Industriell ekonomi och organisation från KTH och bland annat arbetat med affärsutveckling på fastighetsutvecklingsföretaget BLOOC. Han tillträder i oktober.

  David Noriega är arkitekt SAR/MSA utbildad i La Paz och tillträder som ny handläggande arkitekt på Archus Stockholmskontor i november. Han kommer närmast från Metod Arkitekter där han arbetat de senaste fem åren.

  Pierre Sundin är mark- och VA-ingenjör och kommer närmast från WSP där han har arbetat som senior projektledare och besiktningsman. Innan dess arbetade han för Uppsala kommun med ansvar för centrala projekt. Pierre Sundin tillträder som senior mark- och VA-ingenjör på Archus Uppsalakontor i oktober.

  Hanna Axelsson är utbildad landskapsarkitekt MSA från SLU Ultuna. Hon kommer närmast från en roll som landskapsarkitekt på Sustain VR & Architecture och har tidigare arbetat på Karavan Landskapsarkitekter. Hanna Axelsson tillträder som landskapsarkitekt på Archus Uppsalakontor i oktober.

  Ida Wiltfalk är designer och konstruktör och tillträder som ny handläggande ingenjör i Archus inredningsteam i Västerås. Ida kommer närmast från en tjänst på Sweco Architects. Ida tillträde i september.

  Suzete Timba är ny medverkande arkitekt på Stockholmskontoret. Utöver sina fem års arkitektstudier i Mosambique har hon även läst Sustainability and Urban Design på Lunds tekniska högskola. Hon kommer närmast från AIX Arkitekter och tillträder i oktober.

  Emma Asplund är utbildad arkitekt vid Chalmers tekniska högskola och kommer närmast från Tyréns. Hon tillträdde som ny medverkande arkitekt på Stockholmskontoret i september.

  Cindy Östman är byggnadsingenjör och BIM-samordnare utbildad vid Mälardalens Högskola. Hon tillträder en tjänst som ny byggnadsingenjör på Archus Västeråskontor i oktober.

  Eliz Yosifova är nyexaminerad byggnadsingenjör från KTH och tillträder Archus Stockholmskontor i oktober.

  Anders Siljevall

  1 kommentarer

  1. Pierre 2019-11-03

   Hej, ville bara påpeka att den nya arkitekten heter David Noriega inte Daniel.

   Vänligen

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived