+
Illustration av Veho Bils anläggning som ska byggas av Wihlborgs Fastigheter. Foto: Wihlborgs
 • Wihlborgs bygger Mercedes-Benz-handel i Malmö

  PUBLICERAD 2019-09-04 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-04 08:15

  En ny bilanläggning på Stora Bernstorp i utkanten av Malmö ska byggas av Wihlborgs på uppdrag av Nordens största återförsäljare av Mercedes-Benz.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är Veho Bil som skrivit avtal med Wihlborgs Fastigheter om en anläggning för försäljning och service av lastbilar och bussar. Wihlborgs färdigställde 2018 en liknande anläggning till tyska MAN i samma område.
  Den nya anläggningen omfattar 2 950 kvadratmeter och byggs på fastigheten Sunnanå 12:54, skriver Wihlborgs i ett pressmeddelande.

  15-årigt hyresavtal
  Veho Bil kommer att hyra lokalerna tillsammans med 14 600 kvadratmeter tomtyta på ett 15-årigt hyresavtal.

  Investeringen uppgår till 87 miljoner kronor och avkastningen beräknas till 7 procent. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och inkluderar också en solcellsanläggning. Entreprenör är Servicekuben och byggstart sker inom kort. Inflyttning planeras till hösten/vintern 2020/2021.

  Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs Fastigheter, kommenterar affären i ett pressmeddelande. Hon säger att Stora Bernstorp har ett utmärkt läge för verksamheter som behöver snabb access till de stora transportlederna och att ambitionen är att skapa en så energieffektiv byggnad som möjligt.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived