+
Daniel Engberg slutar på Urbano efter Amastens köp av bolaget.
 • Urbano köptes upp – nu slutar vd:n

  PUBLICERAD 2019-09-17 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-17 08:13

  Urbanos vd slutar som en följd av att bolaget köpts upp av Amasten.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighetsbolaget Amasten köpte i maj konkurrenten Urbano för 3,8 miljarder kronor av ICA-handlarnas Förbund, och tillträdde skedde i juli.

  Som en följd av köpet slutar Urbanos vd Daniel Engberg, skriver Amasten i ett pressmeddelande.

  Ica-handlarna största aktieägare

  – Vi beklagar att Daniel valt att inte fortsätta hos oss. Men jag förstår hans val att nu i oktober starta egen konsultverksamhet där hans gedigna erfarenhet av både bostäder och kommersiella fastigheter kommer att komma väl till pass, berättar Jan-Erik Höjvall, vd på Amasten Fastighets, i en skriftlig kommentar.

  Efter affären mellan Amasten och Urbano är ICA-handlarnas Förbund den största aktieägaren i Amasten med 44,2 procent av det utstående kapitalet och röster.

  – Förvärvet av Urbano skapar ett större bostadsfastighetsbolag som möjliggör för effektivare förvaltning samt stärker möjligheterna för framtida tillväxt. ICA-handlarnas Förbund blir en stark huvudägare som är en erkänd aktör på nationell och lokal nivå, sa Amastens Jan-Erik Höjvall i en presskommentar i maj.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived