+
Logistics Park 1 i Airport City Göteborg. Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder.
 • Swedavia säljer till Bockasjö

  PUBLICERAD 2019-09-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2019-09-17 11:13

  Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center till  Bockasjö som äger hälften av aktierna sedan tidigare.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swedavia realiserar därmed en reavinst uppgående till totalt cirka 100 miljoner kronor från engagemanget i Landvetter Logistik Center.

  Swedavia och Bockasjö bildade Landvetter Logistik Center 2015 för att utveckla logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport. Tre logistikfastigheter har uppförts och samtliga ytor på cirka 90 000 kvadratmeter är uthyrda.

  – Den första logistikparken vid Göteborg Landvetter Airport är nu färdigetablerad, vilket är en viktig milstolpe som bekräftar potentialen i vår satsning på Airport City Göteborg. Försäljningen är ännu ett exempel på vår framgångsrika strategi att genom fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i våra flygplatsers konkurrenskraft, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

  En av de tre logistikfastigheterna avyttrades till Bockasjö i augusti i år. Reavinsten från försäljningen av Swedavias andel i bolaget uppgår till cirka 80 miljoner kronor och cirka 20 miljoner kronor från försäljningen av logistikfastigheten.

  Överlåtelsen till Bockasjö ägde rum den 13 september.

  Mattias Fröjd

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived