+
 • Starwood och Avara förvärvar i Finland

  PUBLICERAD 2019-09-02 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-09-02 14:17

  Starwood Capital Group förvärvar, i samarbete med Avara AB, en portfölj med 2178 hyreslägenheter i Finland.  Säljare är Ömsesidiga Arbetspensionsförsäkringsbolaget Elo och OP Gruppen. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  – Vi är glada över detta partnerskap med Starwood, som ger en stark plattform för tillväxt och möjlighet att skapa ytterligare värde inom portföljen, säger Harri Retkin, Chief Investment Officer på Avara i pressmeddelandet.

  Hyreslägenheterna är fördelade på 73 fastigheter och är belägna i 16 städer. Runt 50 procent av portföljen finns i Helsingforsregionen.

  Affären markerar Starwood Capital Groups första investering i Finland.

  – Den här affären ger våra investerare exponering mot en högkvalitativ hyresrättsportfölj i en marknad som gynnas av strukturella trender för uthyrning. Vi ser framemot att samarbeta med Avara, säger Matthew Parrott, Vice President på Starwood Capital.

  Advium Corporate Finance och Pangea Property Partners har agerat finansiella rådgivare åt köparna i transaktionen. White & Case var köparnas juridiska rådgivare.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived