+
Fredrik Eliasson blir ansvarig för Slättös nya fond
 • Slättö startar bred fastighetsfond

  PUBLICERAD 2019-09-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-30 16:21

  Slättö startar en ny fond kallad Slättö Core+ som är inriktad Nordiska fastigheter. Viva Bostads nuvarande vd Fredrik Eliasson rekryteras som fondchef.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Fonden Slättö Core+ har ett långsiktigt investeringsperspektiv och målet är att skapa en stor, väldiversifierad fastighetsportfölj med både bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter, skriver Slättö i ett pressmeddelande.

  Fredrik Eliasson med tidigare erfarenhet som fondförvaltare på Aberdeen Asset Management, rådgivare på Catella och senast i rollen som vd för och medgrundare av Viva Bostad, blir ansvarig för fonden.

  – Ankarinvesterarna i Slättö Core+ är främst institutioner som investerat med oss tidigare och som nu ger oss ett utökat mandat avseende volymer, geografi och fastighetstyper. Vi är glada och ödmjuka inför förtroendet och välkomnar samtidigt ett antal nytillkomna investerare, säger Slättös investeringschef Erik Dansbo enligt en kommentar.

  – Parallellt med kapitalanskaffningen utvärderar vi ett stort antal investeringar, varav flertalet är off-market. Vi räknar med att genomföra fondens första investeringar i närtid.

  Danske Bank och JLL agerar Joint Bookrunners i samband med kapitalanskaffningen. Roschier och Svalner agerar legala rådgivare.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived