+
 • Skanska bygger prispressade hyresrätter

  PUBLICERAD 2019-09-10 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-10 15:13

  Skanska har fått i uppdrag av Familjebostäder att bygga fyra flerbostadshus med 92 lägenheter i Farsta Strand. Det blir bolagets första uppdrag inom Stockholmshusen, en satsning som ska ge fler hyresrätter på kort tid.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Skanskas uppdrag består av fyra sexvåningshus som certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Inflyttning sker 2021 och kontraktet är värt 150 miljoner kronor.

  Stockholmshusen är en satsning från Stockholms Stad och de allmännyttiga bostadsbolagen i staden. Tanken är att i hög takt skapa många nya hyresrätter genom effektivare processer.

  Tillsammans med byggföretagen tas ett helhetsgrepp på byggprocessen för att korta ledtider och skapa bra bostäder på så kort tid som möjligt. Det rör sig om hållbara bostäder och hus som ritas för att passa väl in i stadsmiljön.
  En del i receptet är att involvera byggbolagen tidigt i processen för att skapa möjligheter till kortare byggtid och lägre kostnader.

  Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived