+
Ingrid Eiken Holmgren, generaldirektör på Statens fastighetsverk. Foto: Helén Karlsson
 • SFV tillsätter nio direktörer i ledningen

  PUBLICERAD 2019-09-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-09-12 14:35

  Statens Fastighetsverk stärker organisationen och rekryterar nio nya direktörer. Samtliga ska ingå i generaldirektör Ingrid Eiken Holmgrens ledningsgrupp. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Direktörerna har tillträtt successivt sedan december förra året och från och med oktober kommer samtliga vara på plats.

  – Jag välkomnar våra nya direktörer till Statens fastighetsverk och är väldigt glad över all erfarenhet som knyts till myndigheten och till min ledningsgrupp, säger Ingrid Eiken Holmgren, generaldirektör för Statens fastighetsverk i pressmeddelandet.

  De nya direktörerna är:

  • Jan Olov Westerberg tillträdde den 1 april som fastighetsdirektör för Jord och Skog, samt för områdena Uppsala, Karlsborg, Göteborg och Syd. Han har tidigare bland annat varit myndighetschef på Naturhistoriska riksmuseet.
  • Peter Wallin tillträdde rollen som fastighetsdirektör den 20 maj. Hans ansvarsområden omfattar centrala Stockholm, teatrarna, Djurgården och Ulriksdal. Han har arbetat i den statliga sektorn under hela sitt yrkesliv och har tidigare erfarenhet från SFV som bland annat fastighetschef och tillförordnad fastighetsdirektör.
  • Åsa Welander tillträdde den 1 september som fastighetsdirektör med ansvar för Regeringsbyggnader, Utrikes, Stockholms slott och Förvaltningsstaben. Hon kommer senast från rollen som förvaltningschef på Specialfastigheter.
  • AnnaKarin Wiberg är direktör och chef för Projekt- och specialistavdelningen. Hon har sedan 2016 varit utvecklingsdirektör på SFV och har tidigare haft olika chefsuppdrag inom fastighetsförvaltning och affärsutveckling.
  • Katarina Bernhardsson tillträdde den 1 april som HR-direktör för HR-staben på SFV. Hon har lång erfarenhet av HR-arbete inom staten och kommer senast från tjänsten som personalchef i Näringsdepartementet.
  • Andreas Lidfeldt tillträder i oktober och blir då ny CIO och direktör för IT och digital utveckling. Han är för närvarande IT-chef på Sveaskog.
  • Dan Svanell tillträdde rollen som kommunikationsdirektör den 12 augusti. Han kommer närmast från Hallvarsson & Hallvarsson där han arbetat som politisk analytiker och Public Affairs- konsult.
  • Mats Wikström tillträdde som finansdirektör den 1 augusti och utsågs då även till generaldirektörens ställföreträdare. Han har tidigare bland annat arbetat som generaldirektör på Ekonomistyrningsverket.
  • Mats Wiberg tillträdde i december 2018 som rättschef och chef för Ledningsstöd. Han har tidigare bland annat varit rätts- och expeditionschef i Regeringskansliet och även arbetat i domstol.

  Ajda Dzambic

  1 kommentarer

  1. Stefan Nilsson 2019-09-13

   En väldigt “grund” artikel. Läsaren få ju intrycket av att Statens fastighetsverk växer med 9 nya dyra chefer utan att några andra utmönstrats. Om inte annat ställer det generaldirektören i ett slösaktigt ljus. Om det är ett resultat av de skandaler verket har genomlevt de senaste åren kan man väl belysa det?

   Stefan Nilsson

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived