+
Dan T. Sehlberg och Modellfabriken i Eskilstuna.
 • Sehlhall köper i Eskilstuna – tar in affärsutvecklare

  PUBLICERAD 2019-09-25 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-25 16:15

  Sehlhall Fastigheter köper en planerad nyproduktion i Eskilstuna, samt restaurering av en befintlig industribyggnad. Planen är att bygga vårdboende, trygghetsbostäder, studentbostäder samt kontor för personal.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sehlhall berättar om köpet i ett pressmeddelande men går inte ut med någon köpesumma. Fastigheten heter Modellfabriken och ligger på Kungsgatan 61 i centrala Eskilstuna, i den expansiva stadsdelen Väster.

  – Eskilstuna kommun har en väl genomarbetad utbyggnadsstrategi för sina omsorgsbostäder. Vår ambition är att tillgodose en betydande del av detta behov, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter i ett pressmeddelande.

  Säljare är Backmo Invest AB. Köpeskillingen går Sehlhall inte ut med.

  – Jag har arbetat med detta projekt sedan 2015, och det är roligt att vi kan gå ut i samråd med ett så genomarbetat förslag. Fastighetens varierande verksamheter förstärker områdets dynamik och skapar värdefulla synergier, säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall.

  I Backmo Invest är Alexander Lundvall styrelseordförande och vd. Betyder det att Sehlhall har köpt hela det bolaget i och med detta förvärv?

  – Ja, och Alexander Lundvall tillträder tjänsten som affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter i samband med affären, svarar Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter i ett mejl till Fastighetsnytt.

  Andreas Jennische

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived