+
Foto: Anna Bristrand.
 • SBB tar plats i Stockholmsbörsens finrum

  PUBLICERAD 2019-09-11 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-11 16:52

  Nasdaq Stockholms bolagskommitté har godkänt att SBB:s aktier flyttas från First North Premier till Stockholmsbörsens huvudlista. Första dag för handel anges till den 20 september.

  Textstorlek

  Dela med andra

  SBB har haft en uttalad ambition att få igenom ett listbyte till Stockholmsbörsens huvudlista under 2019.

  – Sedan den ursprungliga noteringen på First North har vi märkt ett kontinuerligt ökande intresse för vår verksamhet både i Norden och internationellt, och jag förväntar mig att detta kommer bli ännu större på huvudlistan, säger SBB:s vd och grundare Ilija Batljan enligt ett pressmeddelande.

  Den godkända ansökan berör SBB:s B-, D- och preferensaktier. Det pågår för närvarande en utvärdering av om spridningskravet avseende preferensaktierna kan uppfyllas. Detta med anledning av det nyligen avslutade utbyteserbjudandet till innehavarna av SBB:s preferensaktier.

  Ytterligare information rörande hanteringen av SBB:s preferensaktier avses lämnas inom kort.

  ABG Sundal Collier och SEB Corporate Finance är finansiella rådgivare och Vinge och Hammarskiöld är legala rådgivare i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived