+
Vd:n Per Hedebäck har sagt upp sig och kommer att lämna Projektengagemang. Foto: Projektengagemang
 • Projektengagemang vinstvarnar – vd säger upp sig

  PUBLICERAD 2019-09-17 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-17 10:37

  Teknikkonsulten Projektengagemang varnar för att resultatet i tredje kvartalet blir 20 miljoner lägre än i fjol. Samtidigt meddelar bolaget att vd Per Hedebäck har sagt upp sig.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den 8 november presenterar Projektengagemang sin delårsrapport för tredje kvartalet, men redan nu flaggar bolaget för ett svagare resultat än samma år – cirka 20 miljoner kronor lägre. Enligt ett pressmeddelande beror detta på en låg debiteringsgrad i augusti och början på september. Förväntat var att helåret 2019 skulle hamna på samma nivå eller högre än föregående år.

  – Resultatutvecklingen för Projektengagemang har under augusti och första hälften av september varit påverkad av lägre debiteringsgrad jämfört med föregående år inom flera av våra divisioner. Detta innebär att vi redan nu kan konstatera att vi inte kommer att nå den planerade resultatnivån för det tredje kvartalet och därmed inte heller helåret 2019, säger styrelseordförande Per-Arne Gustavsson i en kommentar.

  Bolaget meddelar samtidigt att vd:n Per Hedebäck har sagt upp sig och kommer att lämna Projektengagemang för ett annat uppdrag. Styrelseordförande Per-Arne Gustavsson har gått in som tillförordnad vd och rekryteringsprocessen för att hitta en ersättare.

  Anders Siljevall

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived