+
Thomas Sipos, vd på Profi, säger att Bredden står inför nya stora saker. Foto: Profi / Andreas Jennische
 • Profis vd om Bredden: ”Står inför en spännande utveckling”

  PUBLICERAD 2019-09-03 AV Andreas Jennische
  UPPDATERAD: 2019-09-03 10:15

  Alecta har köpt hela kontors- och handelsplatsen Bredden i Upplands-Väsby av Profi Fastigheter i en miljardaffär. Försäljningen ligger helt i linje med den långsiktiga affärsplanen, uppger Thomas Sipos, vd på Profi, till Fastighetsnytt.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det var i går som Fastighetsnytt kunde berätta att Alecta i början av juli köpte kontors- och retailparken Bredden i Upplands-Väsby norr om Stockholm från Profi Fastigheter i en affär som sannolikt tillhör årets största.

  Ska sköta den aktiva förvaltningen
  Nu kommenterar Thomas Sipos, vd på Profi Fastigheter, affären. Han skriver i ett mejl till Fastighetsnytt att det stämmer att Alecta förvärvat övriga investerares aktier och därmed är ensam ägare till Bredden.

  – Profis uppdrag är fortsatt, precis som de senaste sex åren, att ansvara för den aktiva förvaltningen och utvecklingen av beståndet. Bakgrunden till ägarförändringen är att vi uppnått den ursprungliga affärsplanen, vilket innebär att övriga ägare planenligt avslutat sina respektive engagemang, uppger Thomas Sipos.

  Står inför omfattande utveckling
  Thomas Sipos skriver vidare att Alecta som ensamägare har den finansiella kraft som Breddens stundande utveckling kräver.

  – Bredden står nu inför en spännande och omfattande utveckling, något som kräver mycket stora investeringar och genomförandekraft. Alecta är en optimal ägare att tillsammans med oss fortsätta det långsiktiga arbete som krävs för att göra Bredden till en levande stadsdel med flera tusen boende, besökande och arbetande människor.

  Sverrir Thor / Andreas Jennische

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived