+
Bild: Riksbanken
 • Platzer säljer till Balder i Göteborg

  PUBLICERAD 2019-09-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-09-19 13:24

  Platzer har avyttrat två handelsfastigheter på Backaplan i Göteborg till Balder. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 368 miljoner kronor. Fastigheterna är fullt uthyrda. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Backaplan är under utveckling och arbetet med en ny detaljplan med bostäder, handel och kontor pågår. De sålda fastigheterna väntas i den kommande detaljplanen få ett omfattande inslag av bostäder. Utvecklingen av stadsdelen beräknas vara färdigställd 2030 och kommer då inrymma bostäder för cirka 10 000 människor.

  – Vi vill inte äga handelsfastigheter som kommer att rivas till förmån för bostadsutveckling, men vi bidrar gärna i utvecklingen av Backaplan och Frihamnen när det gäller den kommersiella delen. Försäljningen av de båda handelsfastigheterna skapar bättre förutsättningar för Balder att ta ett helhetsgrepp om den nya detaljplanen för Backaplan, säger P-G Persson, vd på Platzer i pressmeddelandet.

  Frånträde sker den 1 oktober 2019.

  Ajda Dzambic

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived