+
79&Park, Oscar Properties bostadskomplex vid Gärdet. Foto: Mostphotos
 • Oscar Properties vinner tvist i tingsrätten

  PUBLICERAD 2019-09-13 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-13 15:51

  Tingsrätten har dömt till Oscar Properties fördel i en tvist med en bostadsköpare i projektet 79&Park på Gärdet i Stockholm som velat frånträda ett förhandsavtal.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tingsrätten konstaterar att förhandsavtalet var bindande samt att förseningen av tillträdet med två månader inte var ett sådant väsentligt avtalsbrott som ger köparen rätt att häva avtalet. Rätten dömer köparen att ersätta föreningen med 2,68 miljoner kronor för mellanskillnaden mellan avtalad köpeskilling och priset vid en senare försäljning samt 678 tusen kronor för rättegångskostnader, framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

  Den förlorande parten hade som skäl för hävningen utöver förseningen anfört att förhandsavtalet inte skulle vara bindande på grund av formfel.

  Tingsrätten menar att tillträde erbjudits två månader efter den senaste tid som avtalats, och att förseningen med tillträdet därmed inte kan anses vara ett väsentligt avtalsbrott som gett rätt att häva förhandsavtalet. Köparens hävning har därför varit obefogad.

  Oscar Properties uppger vidare att tingsrätten konstaterat att förhandsavtalet inte innehåller något formfel vad avser angivandet av beräknad tidpunkt för upplåtelse och därför inte är ogiltigt.

  Efter att förhandsavtalet hävts sålde föreningen bostaden till en ny köpare för ett lägre pris, varför man krävde köparen som inte fullföljde avtalet på mellanskillnaden om 2,68 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived