+
 • Oscar Properties återköpsförslag läggs på is

  PUBLICERAD 2019-09-19 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-09-19 15:08

  Styrelsen i Oscar Properties har beslutat att avvakta med erbjudandet till preferensaktieägarna och återkallar därför sitt förslag om återköpsbemyndigande inför måndagens extra bolagsstämma.

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det meddelar Oscar Properties på torsdagen.

  Förslaget var ett led i bolagets plan för att uppnå en långsiktigt hållbar kapitalstruktur. I det arbetet har Bolaget undersökt möjligheterna att parallellt erbjuda obligationsinnehavare att konvertera obligationer till stamaktier samt erbjuda preferensaktieägare att frivilligt byta in sina preferensaktier mot stamaktier.

  Nu bedömer bolaget dock att ett sådant parallellt erbjudande ger en för oklar bild kring hur många nya stamaktier som kommer att emitteras. Det skapar i sin tur osäkerhet, vilket gör det svårare för obligationsinnehavare och preferensaktieägare att fatta ett beslut.

  Vidare utgjorde ett villkor för obligationsförlängningen att obligationsinnehavarna erbjuds en frivillig konvertering till stamaktier senast den 31 december 2019. Baserat på ovanstånde så har bolaget beslutet att genomföra utbyterserbjudandena sekventiellt och börja med erbjudandet till obligationsinnehavare, skriver Oscar Properties.

  Erbjudandet till obligationsinnehavaren kommer att offentliggöras så snart som möjligt efter den extra bolagsstämman. Bolaget har fortfarande för avsikt att återkomma med ett utbyteserbjudande till preferensaktieägarna och i samband därmed kalla till en ytterligare extra bolagsstämma.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived